در زیر شما ویدئوی اتوماسیون صنعتی را مشاهده می کنید که با زیر نویس فارسی همراه است.
منبع: آپارات
اتوماسیون صنعتی یک فرآیند فنی بوده که طی آن با استقرار ماشین آلات، تجهیزات الکترونیک و سیستمهای کامپیوتری در صنایع، تمام فعالیتها از جمله تولید، نصب، نگهداری و ساخت به صورت خودکار انجام میشود.
بسیاری از افراد این اتوماسیون را ادامه انقلاب صنعتی میدانند که از انگلستان آغاز شد؛ اما شباهت آنها فقط در استفاده از ماشین آلات در صنایع بوده و در بسیاری از موارد با یکدیگر تفاوت دارند.
یکی از بارزترین تفاوتهای این دو فرآیند، در هدف آنها است. انقلاب صنعتی به دنبال جایگزین کردن نیروی کار انسانی با ابزارآلات صنعتی بود.
اتوماسیون به دنبال جایگزینی نیست، بلکه هدف آن این است که نیروی کار از عمل فعالیت به عمل نظارت برسد و کارهای سخت و طاقت فرسا را ماشین آلات صنعتی انجام دهند.
در اتوماسیون صنعتی از چه تجهیزاتی استفاده می شود؟
اتوماسیون صنعتی از تجهیزات مختلفی مانند PLC، HMI، کنترل کننده، محرک و اندازه گیر تشکیل شده است که هر کدام نقش به خصوصی را در اتوماسیون دارند.
PLC
PLC نمونهای از تجهیزات کنترل کننده در اتوماسیون است که اطلاعات دستگاههای ورودی را از سنسورها دریافت و پردازش میکند؛ سپس به وسیله این اطلاعات، دستگاههای خروجی را تحریک کرده تا فرآیند خودکار مورد نیاز را انجام بدهند.
HMI
HMI، یک رابط و واسطه بین دنیای درون ماشین و دنیای انسانی است که اطلاعات پیچیده هر کدام را برای دیگری به اطلاعات قابل فهم تبدیل میکند.
بیشتر ببینید: اتوماسیون صنعتی اشنایدر
درایو
درایو یا معکوس کننده، در اتوماسیون نقش تبدیل ولتاژهای مستقیم و متناوب را به یکدیگر دارد. در برق شهری ولتاژ و فرکانس متناسب با استانداردهای اتوماسیون نیست.
در این جا درایو این برق را به برق مستقیم تبدیل میکندو سپس با تغییر فرکانس و ولتاژ به حالت نرمال، دوباره آن را به حالت برق شهری در میآورد.
سنسور
سنسور را میتوان جزو حیاتیترین تجهیزات اتوماسیون دانست که سیگنالهای ورودی با دامنه انرژی را به سیگنالهایی با دامنه الکتریکی تبدیل کرده و به PLC میفرستد.
در اتوماسیونها انواع مختلفی از سنسورهای القایی، خازنی، فشاری و نوری استفاده میشود.
اتوماسیون صنعتی چه اهدافی را دنبال می کند؟
اتوماسیون صنعتی برخلاف تصور برخی از افراد، به دنبال جایگزینی ماشین آلات با نیروی انسانی نیست و حتی یکی از بزرگترین اهدافش، افزایش سود صنایع و مشاغل است.
اهداف دیگری این فرآیند به دنبال آن بوده شامل افزایش تولید و کیفیت، کاهش هزینه و مصرف انرژی و هدر نرفتن مواد اولیه هستند.
انواع مختلف اتوماسیون صنعتی کدامند؟
اتوماسیونهای صنعتی را به چهار دسته اتوماسیون ثابت، اتوماسیون قابل برنامه ریزی، اتوماسیون قابل انعطاف و اتوماسیون تجمیع شده تقسیم میکنند.
نوع اتوماسیون | کاربرد |
ثابت (سخت) | اتوماسیون ثابت انعطاف پذیری بسیار کمی دارد و برای خط تولیدهای تکراری و در حجم بالا مانند تولید خودرو مناسب است. |
قابل برنامه ریزی | این نوع اتوماسیون همانطور که از نامش مشخص است برای فعالیتهایی که نیاز به برنامه ریزیها و دستورالعملهای مکرر دارند، مناسب است. از اتوماسیون قابل برنامه ریزی به دلیل کند بودن پیکربندی، فقط در تولیدات با حجم متوسط استفاده میشود، مانند ربات صنعتی. |
قابل انعطاف | اتوماسیون قابل انعطاف دقیقا مانند قابل برنامه ریزی میتواند دستورالعملهای فرآیند را در طی فعالیت تغییر دهد؛ اما نقطه قوت آن این است که این کار را به وسیله سیستم کنترل خودکار و با سرعت زیادی انجام میدهد. نمونه این اتوماسیون، دستگاه CNC است. |
تجمیع شده (یکپارچه) | اتوماسیون یکپارچه از چندین فرآیند، دستگاه و داده تشکیل شده است که به صورت هماهنگ برای یک فرمان واحد کار میکنند، مانند جرثقیل. |
اتوماسیون صنعتی چه فوایدی برای کسب و کار ها دارد؟
فعالیت اتوماسیون صنعتی به گونهای است که از تواناییهای انسان خارج بوده و در کارایی، کیفیت و سرعت تاثیر بی نظیری میگذارد.
مزایای آن نیز تحت تاثیر این قابلیت، مزایای بیشماری هستند. برخی از مزایا و فواید اتوماسیون شامل موارد زیر میشوند:
- کم شدن کار فیزیکی طاقت فرسا و خسته کننده نیروی کار انسانی
- کنترل دقیق تمام فعالیتها
- افزایش بهره وری و کارایی محصولات
- عدم نیاز به کار نیروهای انسانی در محیطهای خطرناک با آلودگی و حرارت بالا
- افزایش راندمان خط تولید و افزایش تولیدات
- سوددهی بیشتر
- امکان نظارت از راه دور سیستمها
سیستم کنترل از راه دور اتوماسیون صنعتی چیست و چگونه کار می کند؟
اتوماسیون صنعتی مجموعهای از ماشین آلات، سیستمهای کامپیوتری و تجهیزات الکترونیکی است که به صورت خودکار تمام فعالیتهای یک صنعت را از جمله تولید و نگهداری را انجام میدهد.
خودکار بودن فعالیت این اتوماسیون یا همان کنترل از راه دور آن، مربوط به سیستمهای کامپیوتری و رباتهایی که است که توسط افراد متخصص کنترل شده و دستورالعملهای لازم را برای فعالیت ماشینها وارد میکنند.
پس خودکار بودن بدین معنی نیست که انسان کاملا از سیستم اتوماسیون حذف شود؛ بلکه این معنی را میدهد که نیروی کار انسانی از راه دور و از طریق سیستمهای کامپیوتری فعالیت ماشینها را تعیین و کنترل میکنند.
اتوماسیون صنعتی برق چیست؟
اتوماسیون صنعتی برق، یک نوع اتوماسیون کاملا هوشمند بوده که توسط دستگاه هوشمند کنترل میشود.
این بدین معنی است که این دستگاه هوشمند میتواند تمام سیستمهای الکتریکی و زیرشاخههای آن را در یک فضای مشخص بررسی کند.
به طور مثال میتواند روشنایی، درجه حرارت و میزان کلی انرژی یک فضای تجاری را از نقطهای دور کنترل کند.
اتوماسیون صنعتی، فرآیند کنترل از راه دور صنایع
اتوماسیون صنعتی، یک فرآیند فنی بوده که به وسیله آن کارهای دستی نیروی کار انسانی را از کارخانهها حذف کرده و ماشین آلات خودکار را جایگزین آن میکنند.
این به معنی حذف کامل نیروی کار نیست، بلکه فعالیت نیروی کار را از فعالیتهای سنگین به نظارت از راه دور تبدیل میکند.
این نیروها به وسیله سیستمهای کامپیوتری دستورالعملها و فعالیتهای ماشین آلات را کنترل میکنند.
این اتوماسیون به چهار نوع ثابت، قابل برنامه ریزی، قابل انعطاف و یکپارچه تقسیم میشود که بر اساس حجم کار و نیاز صنعت، مناسبترین نوع آن انتخاب میشود.
اتوماسیون صنعتی تاثیر بسیاری بر کیفیت و راندمان فعالیتهای مرتبط با صنعت دارد و مزایای بسیاری را برای مشاغل به همراه دارد.
سایر مقالات نمایندگی اشنایدر را از لینک مقابل ببینید: وبلاگ ما
مشاهده مقاله اصلی اتوماسیون در ویکی پدیا