مقالات

بهترین نوع کلید اتوماتیک چیست؟

بهترین کلید اتوماتیک LV430770

بهترین نوع کلید اتوماتیک MCCB می باشد که به اختصار Molded Case Circuit Breaker (کلید اتوماتیک کامپکت) نامیده می شود. نمایندگی اشنایدر، عرضه کننده انواع مختلف کلید اتوماتیک کامپکت اشنایدر در خیابان لاله زار تهران است.

این نوع دیگری از وسایل حفاظت الکتریکی است که زمانی استفاده می شود که جریان بار از حد مجاز مدار شکن مینیاتوری فراتر رود. MCCB در برابر اضافه بار، خطاهای اتصال کوتاه محافظت می کند و همچنین برای سوئیچ کردن مدارها استفاده می شود.

تفاوت بین MCB، MCCB، RCCB، ELCB

MCB، MCCB، RCCB و ELCB قطع کننده مدار هستند اما همه آنها برای خدمت به یک هدف خاص طراحی شده اند. قبل از دانستن تفاوت بین همه، اجازه دهید کمی با آنها آشنا شویم.

MCB چیست؟

MCB مخفف Miniature Circuit Breaker است. تحت هر شرایط غیرعادی در شبکه الکتریکی، مانند اضافه بار یا اتصال کوتاه، بلافاصله مدار الکتریکی را قطع می کند. با این وجود، فیوز ممکن است این موقعیت ها را تشخیص دهد، اما حتی اگر MCB قابل تنظیم مجدد باشد، باید آن را عوض کرد.

MCB یک دستگاه الکترومکانیکی است که از خطوط الکتریکی و بارهای الکتریکی در برابر جریان اضافی محافظت می کند تا از آتش سوزی و سایر خطرات الکتریکی جلوگیری کند. کار با MCB ایمن تر است و به سرعت برق را بازیابی می کند. هنگامی که صحبت از حفاظت اضافه بار و اتصال کوتاه در ساختمان های مسکونی می شود، MCB ها محبوب ترین انتخاب افراد هستند.

MCB ها ممکن است به سرعت بازنشانی شوند و هیچ هزینه نگهداری نداشته باشند. MCB ها بر اساس یک مفهوم بی متال عمل می کنند و از جریان اضافه بار و جریان اتصال کوتاه محافظت می کنند.

MCCB چیست؟

MCCB مخفف Molded Case Circuit Breaker است. هنگامی که جریان بار از حد یک مدار شکن کوچک تجاوز می کند، از این شکل از دستگاه حفاظت الکتریکی استفاده می شود. MCCB در برابر اضافه بار و مشکلات اتصال کوتاه محافظت می کند و همچنین برای سوئیچ مدارها استفاده می شود.

حتی در ساختمان های مسکونی، ممکن است برای رتبه‌بندی‌های جریان بیشتر و سطوح خطا استفاده شود. MCCB ها در کاربردهای صنعتی به دلیل ظرفیت شکست بالا و درجه بندی جریان گسترده مورد استفاده قرار میگیرند.

MCCB ها را می توان برای حفاظت بانک خازن، حفاظت ژنراتور و توزیع فیدر الکتریکی اصلی استفاده کرد. اگر یک قسمت به تنظیم اضافه بار قابل تنظیم یا حفاظت از خطای زمین نیاز داشته باشد، کلید اتوماتیک، محافظت مناسبی را ارائه می دهد.

تفاوت بین MCB و MCCB

S.NoMCBMCCB
1این مخفف عبارت Miniature Circuit Breaker است.
این مخفف عبارت Molded Case Circuit Breaker است.
2جریان نامی بیش از 125 آمپر نباشد.
جریان نامی تا 1600A
3
امتیاز جریان قطع کننده آن زیر 10KA است
جریان قطع آنها از حدود 10KA -85KA متغیر است
4با قضاوت از ظرفیت های توان آنها، MCB عمدتاً برای نیازهای ظرفیت شکست کم عمدتاً داخلی استفاده می شود.MCCB عمدتاً برای نیازهای ظرفیت شکست کم و بالا عمدتاً صنعتی استفاده می شود.
5ویژگی های تریپ آن معمولاً قابل تنظیم نیستند زیرا اساساً مدارهای پایین را تامین می کنند.جریان خروجی آن ممکن است ثابت باشد و همچنین برای اضافه بار و تنظیم مغناطیسی قابل تنظیم باشد.

RCCB چیست؟

RCCB که در ایران کلید محافظ جان شناخته می شود، مخفف عبارت Residual Current Circuit Breaker است. این دستگاه جریان باقیمانده اساساً یک دستگاه سیم کشی الکتریکی است که هر زمان که جریان از بدن انسان نشت کند یا جریان بین رسانای فاز متعادل نباشد، مدار را قطع می کند.

این ایمن ترین دستگاه برای تشخیص و قطع جریان های نشتی الکتریکی است که محافظت در برابر شوک الکتریکی ناشی از تماس های مستقیم را تضمین می کند. RCCB ها معمولاً به صورت سری با MCB ها برای محافظت از آنها در برابر جریان اضافه و جریان اتصال کوتاه استفاده می شوند.

یک ابزار RCCB هر دو سیم فاز و نول را به هم متصل می کند. آنها یک نوع فوق العاده موثر از محافظت در برابر ضربه هستند و به طور گسترده برای دفاع در برابر جریان های نشتی 30، 100 و 300 میلی آمپر استفاده می شوند.

ELCB چیست؟

ELCB مخفف Earth Leakage Circuit Breaker است. اینها همان هدف RCCB را دارند، اما دستگاه های حسگر ولتاژ هستند. با این وجود، این یک فناوری منسوخ شده است که دیگر به طور گسترده مورد استفاده قرار نمی گیرد. RCCB، به عنوان یک دستگاه حساس به جریان، دارای مزایای زیر نسبت به ELCB است:

تفاوت بین RCCB و ELCB

S.NoRCCBELCB
1.RCCB به پایه های گوش برای قطع کننده مدار جریان باقیمانده اشاره دارد.ELCB مخفف Electric Leakage Circuit Breaker است
2.این یک نام جدید است و به دستگاه های فعلی اشاره دارد.
ELCB به دستگاه نشتی زمین با ولتاژ اشاره دارد.
3این تضمین می کند که 100٪ جریان نشتی را تشخیص دهد و برای تشخیص جریان AC و همچنین جریان نشتی DC در دسترس است.ترجیحاً ترجیح داده نمی شود زیرا فقط می تواند جریانی را که از طریق سیم اصلی زمین بازمی گردد تشخیص دهد.
4
RCCB هیچ ارتباطی با سیم ارت ندارد و به همین دلیل است که می تواند در زمانی که هر دو جریان (فاز و خنثی) متفاوت است و تا هر دو جریان یکسان مقاومت می کند، قطع شود.
ELCB بر اساس جریان نشتی زمین کار می کند. این دستگاه ها ولتاژ روی هادی زمین را اندازه گیری می کردند. اگر این ولتاژ صفر نبود این نشان دهنده نشتی جریان به زمین است.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *