اتوماسیون صنعتی, مقالات

انواع مختلف سیستم های اتوماسیون صنعتی و اینکه چگونه می توانند برای شما مفید باشند

اتوماسیون صنعتی

با ظهور نوسازی و تکنولوژی، بسیاری از صنایع شروع به اتخاذ و پذیرش سیستم های اتوماسیون صنعتی برای افزایش کارایی و بهره وری در محل کار کرده اند. به گفته Fortune Business Insights، پذیرش گسترده این سیستم ها باعث شده است که بازار اتوماسیون صنعتی در سطح جهان رشد کند و در سال 2021 به 191 میلیارد دلار رسید و انتظار می رود تا سال 2029 به رقم خیره کننده 395 میلیارد دلار برسد.

در حالی که اکثر تولیدکنندگان صنعتی از قبل پذیرش جهانی رو به رشد سیستم‌های اتوماسیون صنعتی را درک کرده‌اند، بسیاری از آنها درک خوبی از انواع مختلف سیستم‌های اتوماسیون و اینکه هر کدام چگونه می‌تواند برای یک شرکت سودمند باشد، ندارند. خواه اتوماسیون انبار باشد یا سیستم های نقاله خودکار، انواع مختلف اتوماسیون می تواند برای انواع مختلف کسب و کار مفید باشد.

اتوماسیون صنعتی چیست؟

اتوماسیون صنعتی از سیستم‌های کنترل، معمولاً رایانه‌ها یا روبات‌ها، برای مدیریت فرآیندهای تولید و ماشین‌ها برای جایگزینی انسان‌ها استفاده می‌کند. این سیستم‌ها می‌توانند تجهیزات صنعتی را به صورت خودکار کار کنند و معمولاً شامل حلقه‌های بازخورد و برنامه‌های حسی هستند که می‌توانند شرایط عملیاتی را به طور خودکار تنظیم کنند تا مقادیر مورد نظر را بر اساس داده‌های زمان واقعی برآورده کنند.

چهار نوع سیستم اتوماسیون صنعتی

همانطور که اعداد بالا نشان می دهد، پذیرش سیستم های اتوماسیون صنعتی به طور چشمگیری افزایش یافته است. اما چگونه می توانید تصمیم بگیرید که کدام سیستم اتوماسیون برای شرکت شما بهترین است؟ عوامل زیر تعیین می کنند که کدام سیستم اتوماسیون برای شما بهترین است:

شرایط کاری
فشارهای رقبا
الزامات محل کار
مشخصات ساخت و مونتاژ
هزینه های نیروی کار
سیستم های اتوماسیون به چهار نوع تقسیم می شوند: اتوماسیون ثابت، اتوماسیون قابل برنامه ریزی، اتوماسیون انعطاف پذیر و اتوماسیون یکپارچه. بیایید به هر نوع و تمایزات و مزایای آنها نگاه کنیم. سپس ممکن است سعی کنید بفهمید چه نوع راه حل اتوماسیون برای شما ایده آل است.

اتوماسیون صنعتی

1. اتوماسیون ثابت

سیستم‌های اتوماسیون ثابت، که به عنوان اتوماسیون سخت نیز شناخته می‌شوند، قرار است مجموعه‌ای از فعالیت‌ها را بارها و بارها انجام دهند. سیستم های اتوماسیون ثابت بیشتر در سیستم های تولید انبوه گسسته یا جریان پیوسته مورد استفاده قرار می گیرند. تسمه نقاله خودکار در تجارت خودروسازی نمونه ای از یک سیستم اتوماسیون ثابت است که کالاها را با حداقل تلاش حمل می کند و کارایی را افزایش می دهد.

2. اتوماسیون قابل برنامه ریزی

سیستم های اتوماسیون قابل برنامه ریزی با دستورات ارائه شده توسط یک برنامه کامپیوتری کنترل می شوند. به همین دلیل، فرآیندهای خودکار می توانند بر اساس دستورالعمل هایی که توسط کد طراح به رایانه ارسال می شود، متفاوت باشند.

اتوماسیون قابل برنامه ریزی معمولاً در مواردی استفاده می شود که موارد مشابه با استفاده از مراحل و ابزارهای خودکار مشابه تولید می شوند. به عنوان مثال، کارخانه های نورد کاغذ و فولاد از مراحل یکسانی برای تولید انواع مختلف محصولات استفاده می کنند.

3. اتوماسیون انعطاف پذیر

اتوماسیون انعطاف پذیر، همچنین به عنوان اتوماسیون نرم شناخته می شود، معمولاً در فرآیندهای دسته ای با محصولات مختلف استفاده می شود. به هر قطعه از تجهیزات دستورالعمل هایی برای رایانه ای داده می شود که توسط یک انسان کار می کند، بنابراین تغییر کد می تواند به رایانه تحویل داده شود و امکان تولید انعطاف پذیرتر را فراهم می کند.

مزیت اصلی اتوماسیون انعطاف پذیر این است که تغییرات محصول به سرعت و به طور خودکار اتفاق می افتد زیرا توسط سیستم کنترل منتقل می شود و زمان اضافی مورد نیاز برای پیکربندی مجدد تجهیزات را در بین دسته ها حذف می کند. صنایعی که از اتوماسیون انعطاف پذیر استفاده می کنند شامل تولید نساجی، فرآوری مواد غذایی یا تولید رنگ است.

4. اتوماسیون یکپارچه

سیستم‌های اتوماسیون یکپارچه شامل اتوماسیون کامل کارخانه‌های تولیدی با حداقل دخالت انسان است. می توان از کامپیوترها برای طراحی قطعات، آزمایش طرح های تکمیل شده و سپس ساخت قطعات جدید استفاده کرد. اتوماسیون یکپارچه را می توان با تولید فرآیند پیوسته و تولید فرآیند دسته ای استفاده کرد.

اتوماسیون صنعتی

مزایای اتوماسیون صنعتی

اتوماسیون صنعتی مزایای زیادی دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

هزینه های عملیاتی کمتر سیستم های اتوماسیون صنعتی نیاز به پرداخت دستمزد و مزایا را از بین می برد.
بهره وری بالاتر. شرکت ها می توانند صدها کارمند را برای کار در شیفت های شبانه روزی استخدام کنند، اما آنها همچنان به استراحت، روزهای تعطیل و تعطیلات نیاز دارند. کارخانه های کاملاً خودکار می توانند 24/7 کار کنند.
محصولات با کیفیت بالا. اتوماسیون می تواند به کاهش میزان خطای مرتبط با ایجاد محصولات توسط کارگران انسانی کمک کند و در نتیجه محصولی با کیفیت بالاتر تولید شود.
انعطاف پذیری بیشتر به جای آموزش یک کارمند برای یک کار جدید، یک کد کامپیوتری ساده می تواند به سرعت فرآیند تولید را تغییر دهد.
افزایش ایمنی. استفاده از روبات ها یا انواع دیگر سیستم های اتوماسیون می تواند کارگران را از موقعیت های خطرناک دور نگه دارد.
جمع آوری اطلاعات دقیق تر جمع‌آوری خودکار داده‌ها به شما امکان دسترسی به اطلاعات کلیدی تولید را می‌دهد و هزینه‌های جمع‌آوری داده‌های شما را کاهش می‌دهد، بنابراین می‌توانید تصمیمات کارآمدتری در مورد فرآیند تولید خود بگیرید.

نمایندگی اشنایدر، عرضه کننده رسمی محصولات اشنایدر الکتریک در ایران

بیشتر ببینید: اتوماسیون صنعتی اشنایدر

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *