مقالات

مدار الکتریکی صنعتی چیست و چه تفاوتی با مدارهای معمولی دارد؟

مدار صنعتی

مدارهای صنعتی به طیف وسیعی از دستگاه های الکترونیکی که در محیط های صنعتی استفاده می شوند اشاره دارد. مقاومت ها، نیمه هادی ها، آنالایزرها، حسگرها، مترها و شمارنده ها تنها چند مورد از این دستگاه ها هستند.

با افزایش تقاضا برای اتوماسیون صنعتی، مدارهای صنعتی بهتری تولید می شوند. به همین دلیل بسیار مهم است که کارگران خود را با آخرین پیشرفت‌ها در ایمنی، نصب و نگهداری مدارهای صنعتی به‌روز نگه دارید.

تفاوت بین مدارهای صنعتی و سنتی

تفاوت اساسی بین مدارهای صنعتی و غیرصنعتی (سنتی) در حوزه استفاده آنها است. مدارهای صنعتی در صنایع استفاده می شوند، اما مدارهای سنتی برای استفاده در لوازم الکترونیکی مصرفی و دستگاه هایی برای استفاده روزمره طراحی شده اند.

اگرچه اجزای جداگانه هر دو مدار مشابه هستند، مدارهای صنعتی می توانند جریان الکتریکی بزرگتری را تحمل کنند.

کلیدهای مدار صنعتی و مسکونی نمونه خوبی هستند. هر دو برای محافظت از ناحیه تعیین شده در برابر نوسانات الکتریکی نصب شده اند. آنها خطر آتش سوزی الکتریکی، برق گرفتگی را به حداقل می رساند و از تجهیزات الکتریکی محافظت می کند.

استفاده از مدارهای صنعتی در محل کار

خودرو: خودروهای جدیدتر حسگرهای بیشتری نسبت به نسل های قدیمی دارند. این مدارها خودروها را قادر می‌سازند تا چندین عنصر را زیر نظر بگیرند و در نتیجه ایمنی کلی را افزایش دهند. ترمزهای ضد قفل، کروز کنترل، سنسورهای ضد برخورد، واحدهای کیسه هوا و کنترل کشش نمونه هایی از مدارهای معمولی هستند. برخی از این ویژگی ها در لیفتراک و جرثقیل نیز دیده می شود.

کارخانجات تولیدی: ماشین‌ها و روبات‌ها به تدریج جایگزین انسان‌ها در صنعت تولید می‌شوند. مدارهای ماشینی به آن‌ها اجازه می‌دهند با حداقل میزان خطا کار کنند، خروجی یکنواخت، ساعات طولانی‌تر، سریع‌تر و با هزینه کمتر کار کنند.

نیروگاه‌ها: با استفاده از مجموعه‌ای از مدارها، سیستم‌های شبکه مدرن می‌توانند اطلاعات بلادرنگ (آنلاین) را در مورد روند مصرف برق جمع‌آوری کنند. این سیستم‌های هوشمند از داده‌های جمع‌آوری‌شده برای انجام خودمانیتورینگ و عیب‌یابی استفاده می‌کنند. در این مدار از جبران کننده VAR و قطع کننده های مدار استاتیک استفاده شده است.

هواشناسی: ابزارهایی که برای اندازه گیری و پایش شرایط محیطی استفاده می شوند از مدارهایی تشکیل شده اند. آنها از تغییرات مقاومت و دما برای نشان دادن خواندن استفاده می کنند. داده ها برای تجزیه و تحلیل در یک دیتالاگر ذخیره می شوند.

فضا و دفاع: شاتل‌های فضایی، موشک‌ها و هواپیماها به مدارهایی برای منبع تغذیه، ناوبری، حسگرها، مترها و سوئیچ‌ها نیاز دارند تا بتوانند کار کنند. به عنوان مثال می توان به کنترلرهای کابین خلبان، رادارهای نظامی و سیستم های پرتاب موشک اشاره کرد.

پزشکی: تجهیزات پزشکی امروزی برای پاسخگویی به نیازهای چالش‌های بهداشتی امروزی پیچیده‌تر هستند. هر روز روش های بهتری برای تشخیص و درمان ایجاد می شود. نمونه هایی از مدارهای صنعتی در پزشکی عبارتند از: دفیبریلاتورها، مانیتورهای تنفسی، پیس میکرها و مانیتورهای گلوکز

انرژی های تجدیدپذیر: منابع انرژی تجدیدپذیر نیروی الکتریکی خام تولید می کنند که فوراً قابل استفاده نیست. برای مثال سلول های خورشیدی جریان مستقیم (DC) تولید می کنند. برای تبدیل برق به جریان متناوب (AC) باید از مبدل های الکترونیکی استفاده شود.

نمایندگی اشنایدر، عرضه کننده رسمی محصولات اشنایدر الکتریک در ایران

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *